Geslaagde clinic Working Equitation 2021

Op zaterdag 21 augustus kwam Gemma Nienhuis van Rijkunst Academie bij ons in Veenhuizen om een clinic Working Equitation te geven. We hadden een mooie gevarieerde groep ruiters, het weer was fantastisch en iedereen had er zin in.

Working Equitation is een vorm van paardensport afkomstig uit Portugal, waarin je als team met je paard vier verschillende wedstrijdonderdelen toont, deel in combinatie met hindernissen. Je hebt de dressuurproef, stijltrail, speedtrail en het veedrijven. Wij hebben onze deze dag gefocust op de trail. Gemma had wat attributen meegenomen die we hebben klaargezet in de bak en na een klein beetje vertraging kon de dag om tien uur beginnen. Er stond een hek klaar, een brug, een slalom, een bel, tonnen om erom heen te rijden en een heuse stier.

Voor sommige was dit de eerste kennismaking, maar er waren ook ruiters en paarden die al wat ervaring hadden. Het was ontzettend leuk om te zien hoeveel vertrouwen en durf de paarden hadden aan het einde van de les. Er werd zelfs gedraafd met de garrocha in de hand.

Gemma, bedankt voor deze leuke, leerzame en gezellige dag!