Lezing over sportmassage van Marian Buivenga Lammers

 

Op 10 juli jl. hadden een aantal lessende leden van Bergveen een hele interessante oefenavond met stretchoefeningen voor paard en pony. Deze lezing werd gegeven door Marian Lammers van Beowulf Dier & Massage en ontzettend leerzaam.

Marian Lammers woont sinds kort in Veenhuizen en vond onze vereniging na het concours op 9 juni en ook aangemeld als sponsor voor onze vereniging. Dankjewel Marian en welkom! Marian is paardensportmasseur en daarbij gebruikt ze technieken vanuit verschillende behandelwijzen waaronder drukpuntmassage, medical taping, acupressuur, T-Touch, cranio-sacraal therapie, essenti?le oli?n en Healing Touch for Animals. Ze is van een heleboel markten thuis dus en ze ging ons deze avond vertellen over paardensportmassage en medical taping.

Na een korte theorie uitleg over paardensportmassage in het algemeen kregen we oefeningen die we thuis konden gebruiken voor de paarden. Natuurlijk was er de mogelijkheid om de paarden mee te nemen, zodat we de oefeningen meteen in de praktijk konden brengen.

Het waren oefeningen die alle spieren in het paardenlijf aanspraken en die gebruikt kunnen worden voor en na het rijden. Als warming-up en cooling down.

Bedankt Marian voor deze leerzame avond en wij vonden het zeker voor herhaling vatbaar!